vineri, 30 septembrie 2011

Lucia Muresan-o alta actrita intrata in istorie

Lucia Muresan este o alta actrita care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , jucand texte scrise doar de scriitori romani, in limba romana si pentru romani , fara o traducere in alta limba, decat a noastra.
Este o actrita , care face istorie , din punct de vedere filmografic, si care intra in categoria "monstri sacri ai filmului si teatrului romanesc".
Cariera.Inceputuri:-a debutat la teatrul evreiesc de stat , jucand doar in piese scrise in limba noastra, de scriitori romani, pentru romani.
Este o actrita, care ne face sa ne privim tara cu mandrie , chiar si daca nu avem suficiente resurse, si televiziunile nu ne arata prea multe valori, cel mai mult fiind promovate scandalurile ,ceea ce nu e bine.
In cele ce urmeaza va prezentam un fragment dintr-o piesa de teatru:
Este o actrita care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fiind doar atat ,fara a aparea cu lucruri minore, care nu conteaza pentru nimeni.
In acelasi timp, este si vocea de la "Teleenciclopedia",emisiune a televiziunii publice, despre animale,si despre altele .
Este o actita ,care ne face sa spunem cu adevarata bucurie "sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu ,aparute pe aceasta tema sau pe altele.
Din pacate , in afara formatului electronic, biografia sa nu se gaseste ,in nicio librarie,cel putin nu in Braila.
Si nu are nici strada, desi ar merita una , fiind "o actrita de aur pentru noi toti".
Nu are nici statuie, desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa o aiba in minte,si vizual nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...