marți, 13 septembrie 2011

Mateiu Caragiale-un alt scriitor intrat in istorie

Mateiu Caragiale este un alt scriitor care a facut si face istorie din punct de vedere literar , fiind cu totul diferit fata de tatal lui.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fiind un mare nuvelist, spre deosebire de tatal sau care a aratat lumea prin ochii hazului, lumea vazuta prin alti ochi.
Opere care l-au facut cunoscut:Intre operele care l-au facut cunoscut se gasesc nenumarate nuvele, el nedorind sa il copieze absolut deloc pe tatal sau,si dorindu-si sa fie original.
Este un scriitor care, ne face sa ne uitam mandri spre tara noastra , chiar si fara resurse pentru a promova adevaratele valori .
Este un scriitor care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne sa spunem mandri :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte aparute pe acest subiect , sau pe altele.
Din pacate , in afara formatului electronic, biografia nu poate fi gasita , desi ar merita si o carte biografica , fiind "un scriitor intrat in istorie pentru operele sale".
Si nu are nici strada, desi ar merita una ,pentru ca operele sale nu au fost traduse in nicio alta limba  .
Nu are nici statuie , desi ar merita una ,nefiind suficient sa il aiba in minte numai nominal,ci si vizual  ,desi acest lucru presupune si difuzarea unor emisiuni ,si unor imagini cu el vorbind.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...