vineri, 9 septembrie 2011

Vasile Breban-un alt om valoros al tarii noastre

Vasile Breban este un alt autor care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic  , intrand in istorie pentru nenumaratele dictionare ale limbii romane scoase de el , ani de-a randul.
Aparitii editoriale :Primul dictionar a aparut in urma cu cativa ani buni ,dupa care au urmat nenumarate dictionare la alte edituri.
Este un autor care ne face sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra ,facandu-ne sa intelegem unele cuvinte cu sens necunoscut pentru noi ,dar si pentru cei mici.
Este un autor care a facut oamenii mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,explicand sensurile limbii noastre pentru noi toti.
Este un autor care a facut si face oamenii sa spuna cu adevarata bucurie si mandrie :"sunt roman !" , si fara teama unor discutii in contradictoriu pe marginea acestui subiect.
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie ,o carte biografica desi ar merita ,fiind "omul care ne-a explicat sensurile cuvintelor ".
Si nu are nici strada ,desi ar merita una pentru cum a explicat sensurile cuvintelor :este clar,explicit se intelege ce spune ,fara alte explicatii ,din alt dictionar.
Nu are nici statuie ,desi ar merita fiind "omul care a explicat cuvintele cel mai clar " ,nu e suficient ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...