luni, 26 septembrie 2011

corect-Velimir Maximilian-un alt actor care a facut oamenii sa se mandreasca din toate punctele de vedere

Velimir Maximilian este un alt actor care a facut , si face istorie in continuare , din punct de vedere al filmografiei , dar si al numelui.
Este un actor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , piesele in care  acesta a jucat , fiind scrise doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Este un actor care a facut , si face istorie din punct de vedere filmografic , neaparand cu niciun scandal, ci facandu-si pur si simplu meseria, cea de actor, de "om al bunei dispozitii",indiferent de ce simtea.
Este un actor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie, chiar si neavand resurse pentru promovarea adevaratelor valori.
Are o biografie, scrisa chiar de el, care se gaseste in librarii ,si din care aflam cam tot parcursul vietii, inclusiv copilaria.
Este un actor care ne face sa spunem mandri si bucurosi , in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman"! , si fara teama unor discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema sau pe altele .
In schimb nu are o strada, desi ar merita una, prin care sa ii fie cinstita memoria.
Si , nu are nici statuie , desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...