joi, 15 septembrie 2011

Aca de Barbu-o alta soprana intrata in istorie

Aca de Barbu este o alta soprana care a facut si face istorie din punct de vedere muzical, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , cantand la opera de la Viena , ducandu-ne peste hotare renumele nostru.
Cariera muzicala :Debuteaza la Opera din Viena, dupa o serie de pregatiri cu un profesor, nereusind sa intre la Conservator.
Este o soprana care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,desi operele erau cantate in original.
Este o soprana care ne face sa privim spre tara cu mandrie ,chiar si cu lipsurile aferente .
Din pacate nu am vazut nicaieri, cu exceptia unor portaluri , o carte biografica , desi ar merita fiind "o soprana de aur",pentru noi,si cateva pagini dedicate ei , in cartea "Amintiri despre muzicienii romani", scrisa tot de Iosif Sava.
Este o soprana care ne face sa spunem mandri ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte pe marginea acestui subiect.
Si  nu are nici statuie desi ar merita,pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual nu numai nominal.
Si nu are ,in Braila ,nici strada desi ar merita una, dar ne trebuie resurse pentru tot.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...