luni, 12 septembrie 2011

Rodica Bujor-o alta interpreta de muzica populara si romante intrata in istorie

Rodica Bujor este o alta interpreta de muzica populara , dar si de romante care a facut si face istorie din punct de vedere muzical , cantand melodii doar in limba noastra , si doar pentru noi ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic ,netraducand melodiile in alta limba.
Nascuta ca Eugenia Nedelea , s-a facut cunoscuta sub numele Rodica Bujor ,numele real neputand sa o duca pe scena celebritatii , atat de mult.
Cantece care au facut-o celebra :Intre cantecele care au facut-o celebra se numara si "La margine de Bucuresti ", pe care l-a inclus si pe o caseta lansata impreuna cu o casa de discuri , care in zilele noastre nu mai lanseaza atat de multe albume ,multi dintre cantareti , fiind intrati in istorie .
Este o interpreta care ne face sa ne privim tara cu mandrie  , chiar si fara prea multe resurse pentru promovarea multor talente,desi ne-ar trebui acele resurse .
Din pacate , in afara formatului electronic  biografia sa nu se gaseste nicaieri, vorbind aici de librarii , de carti biografice,nu are una , desi ar merita.
Este o cantareata, care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !" , si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema,sau pe altele.
Nu are nici strada , desi ar merita ,fiind "regina romantelor" ,pentru a i se pastra memoria.
Si, ar merita si o statuie, pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual nu numai nominal , nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...