miercuri, 14 septembrie 2011

Tudor Vianu-un mare critic al literaturii noastre

Tudor Vianu este un mare critic literar care a facut , si face istorie in continuare , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , cartile sale nefiind traduse in alte limbi , decat limba noastra .
Este un critic , care a facut oamenii , si ii face in continuare sa se uite mandri spre tara lor, spre locurile natale si sa fie mandri ca vorbesc o limba atat de usoara , ca a noastra.
Din pacate , nu este prea des studiat in scoli , desi ar merita ore  de analiza literara , si de invatare a unora dintre operele sale.
Opere care l-au facut cunoscut :S-a consacrat , printr-o opera vasta , dar si prin comentarii foarte ample la adresa tuturor colegilor scriitori.
Din pacate , nu am vazut in afara portalurilor , si a catorva culegeri de clasa a opta , prea multe comentarii , si o biografie despre el si viata lui , desi ar merita,mai exact o carte biografica.
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri  :"sunt roman !", si fara teama unor polemici  datorate acestui fapt.
Din pacate ,nu are nici strada , desi ar merita .
Si , ar merita si o statuie, pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi ! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...