joi, 1 septembrie 2011

Petre Ispirescu-un alt prozator de aur pentru tara noastra

Petre Ispirescu este un prozator care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,basmele pe care acesta le-a scris fiind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Basme cunoscute :"Praslea cel voinic si merele de aur ","Fata mosului si fata babei","Fiul vanatorului " s.a.,au facut oamenii sa se uite mandri si bucurosi spre tara lor ,asa cum este .
Este un scriitor care ne face mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,basmele sale nefiind traduse in nicio alta limba ,pentru nicio alta tara.
Este un scriitor care ne face sa spunem ,dar cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor contradictii pe marginea acestui subiect dar si a altora .
Din pacate biografia sa nu se gaseste decat in format electronic ,desi ar merita si o carte biografica ,fiind "un povestitor de aur",si facandu-i pe cei mici sa faca diferenta dintre bine si rau ,prin povestiri cu spani,balauri si alte animale.
Si ar merita si o strada ,el fiind un scriitor important pentru tara ,dar si pentru oras.
Si ar merita si o statuie , pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual , nu doar nominal ,pentru ca nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...