sâmbătă, 10 septembrie 2011

Andrei Muresanu-creatorul celui mai rasunator imn al nostru intrat in istorie

Andrei Muresanu este compozitorul piesei "Un rasunet ",care a devenit mai tarziu imnul nostru de stat si care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind cantat doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el compunand muzica pentru un imn care ne face sa ne uitam  , mandri si bucurosi  , dar in acelasi timp , spre tara noastra ,spre locurile natale .
Este unul din cei doi ,care a ajutat la crearea unui imn care este intonat peste tot in lume,dar mai ales in lumea sportului, in special la meciurile de fotbal ale echipei noastre.
Din pacate, nu am vazut in nicio librarie , desi ar merita , o carte biografica despre el si viata lui,in schimb se gaseste in format electronic,e un inceput ,si sper sa existe si o continuare.
Si nu are nici strada , desi ar merita una fiind "un poet de aur",scriindu-ne un imn , prin care ne mandrim si ne identificam cu tara.
Nu are nici statuie, desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual nu doar nominal, nu e destul!
Ne face sa spunem mandri si bucurosi cu adevarat:"sunt roman !",si fara teama unor polemici aparute pe aceasta tema,datorate diferentelor de opinie.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...