miercuri, 28 septembrie 2011

Grigore Alexandrescu un fabulist important pentru tara

Grigore Alexandrescu este un poet, dar si un fabulist care a facut, si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este  un scriitor care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nescriind in alta limba , decat limba noastra .
Este un scriitor care a facut tara sa rasune de  mandrie , fara sa apara in scandaluri, asa cum se intampla in zilele noastre.
Din pacate , nu este studiat atat cat ar trebui, in nicio scoala din tara noastra, desi ar merita.
Este un scriitor care a facut , si face istorie din punct de vedere literar, contribuind la cultura tuturor tinerilor din acele timpuri.
Din pacate, biografia sa nu se gaseste,in afara formatului electronic , in nicio librarie , desi ar merita o carte biografica , fiind "un fabulist de aur pentru noi toti".
 Este un fabulist , care ne face sa spunem bucurosi, si mandri totodata  dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema, sau pe altele.
In schimb, un spital din Bucuresti  ii poarta numele, si prin aceasta ii este pastrata memoria,insa nu este suficient promovat,
In schimb, nu are o strada, desi ar merita una .
Si , nu are nici statuie , desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu numai nominal, nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...