miercuri, 21 septembrie 2011

Mircea Santimbreanu-un alt scriitor de elita intrat in legenda

Mircea Santimbreanu este un alt scriitor intrat in legenda , care ne face mandri , din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Carti care l-au facut cunoscut :Una dintre cartile care l-au facut cunoscut este  "Recreatia mare", carte care include si schita "Un smecher la lectie".
Este un mare umorist care a facut si face istorie din punct de vedere literar , lasand in urma sa sute de romane scrise doar in limba noastra si doar pentru noi .
Este un scriitor care ne face sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra, spre locurile in care ne-am nascut , am crescut si in care am invatat o limba atat de frumoasa si usoara, insa doar pentru noi.
Din pacate, in afara portalurilor nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie , desi ar merita o carte biografica, despre el si viata lui .
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri si bucurosi  in acelasi timp :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu , pe aceasta tema.
Si , nu are nici strada desi ar merita una , fiind "un scriitor care face istorie " si care va ramane viu prin operele lui.
Nu are nici statuie , desi ar merita una , pentru a il avea in minte si vizual, nu numai nominal , nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...