vineri, 2 septembrie 2011

Emil Cioran-un alt scriitor si filosof important pentru tara noastra

Emil Cioran este un alt scriitor care a facut istorie si face in continuare prin lucrarile sale filosofice scrise in franceza ,dar si in romana,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic.
Una din lucrarile care l-a facut cunoscut este "Lacrimi si sfinti",lucrare cu specific literar ,el nescriind doar lucrari cu specific filosofic.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se uite mandri si bucurosi , spre tara lor ,chiar si neavand resurse pentru promovarea valorilor adevarate ,a valorilor care merita promovate ,insa nu dupa ce intra in istorie,ci cat traiesc.
Este un scriitor care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,dar care nu e promovat,mai bine zis citit de prea multi tineri.
Este un scriitor care ne face sa spunem cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !" , si fara teama unor conflicte care vor izbucni pe marginea acestui subiect ,sau a altora.
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor o biografie despre el si viata lui,desi ar merita  ,fiind "un scriitor de aur".
Nu are nici strada ,desi ar merita una ,el facandu-ne mandri din toate punctele de vedere.
Si ar merita si o statuie pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...