sâmbătă, 17 septembrie 2011

Ovidiu Drimba-un alt scriitor intrat in istorie

Ovidiu Drimba este un alt scriitor, care a facut si face istorie ,scriind despre domnitori,dar si despre altele ,si astfel facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nescriind in alta limba ,decat a noastra.
Este un scriitor care a facut , si face oamenii mandri din punct de vedere cultural , national , si lingvistic ,scriind despre fapte adevarate .
Aparitii editoriale :Una dintre aparitiile sale care l-a facut cunoscut este "Istoria culturii si a civilizatiei",in doua volume ,fiind destul de explicita ,putand-o intelege insa doar adolescentii.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , aratand istoria destul de in detaliu,explicit , dar in cuvinte clare si usor inteligibile, pentru adolescenti ,pentru cei intrati la liceu.
Din pacate, in afara portalurilor, nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,desi ar merita o carte biografica .
Este un scriitor, care ne face sa spunem mandri si bucurosi ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor polemici aparute pe marginea acestui subiect,sau a altora.
Din pacate , nu are nici strada , desi ar merita una , fiind "un istoric intrat in arhiva de aur a istoricilor romani".
Si , nu are  desi ar trebui o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu numai nominal, nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...