duminică, 4 septembrie 2011

Zoe Dumitrescu Busulenga-o alta scriitoare care face istorie din punct de vedere literar

Zoe Dumitrescu Busulenga este o alta prozatoare care a facut si face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este o prozatoare care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,fiind totodata si un important critic in acest domeniu.
Este o prozatoare care a facut si face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic si care ne face sa ne uitam cu bucurie ,dar si cu emotie spre tara noastra ,spre tara unde ne-am nascut ,am crescut si am invatat sa scriem,sa citim dar mai ales sa vorbim CORECT,e marea problema ,limba noastra.
Este o prozatoare care ne face sa spunem intr-adevar bucurosi  si mandri :"sunt roman !",si fara teama izbucnirii unor conflicte pe marginea acestui subiect,sau a altor subiecte care tin tot de tara si limba noastra.
Din pacate,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,desi ar merita o carte biografica despre ea si viata ei .
Si nu are nici strada ,desi ar merita ,fiind "o prozatoare de aur",pentru noi si tara noastra.
Si ,ar merita si o statuie pentru ca toti tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...