duminică, 25 septembrie 2011

Aurel Manolache-un alt compozitor care face istorie din punct de vedere muzical.O alta legenda

Aurel Manolache este un alt compozitor care a facut si face istorie din punct de vedere muzical, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , melodiile sale fiind scrise doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Melodii care l-au facut celebru:"Ale tale"- duet al lui Dan Spataru, s.a., au facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , melodiile sale nefiind traduse in nicio alta limba , decat limba noastra.
Este un compozitor care ne face sa ne uitam mandri spre tara noastra , spre locurile in care ne-am nascut si de unde cunoastem o limba atat de usoara si frumoasa.
Din pacate, biografia sa nu se gaseste decat in format electronic, desi ar merita o carte biografica, pentru ca tinerii sa ii cunoasca intreaga compozitie, nu doar cateva melodii, nu e suficient.
Este un compozitor care ne face sa spunem in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu, aparute pe aceasta tema, sau pe altele.
Si nu are nici  strada, desi ar merita una, pentru a i se pastra memoria.
Si ar merita si o statuie, pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal , nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...