sâmbătă, 3 septembrie 2011

Roxana Briban-o soprana care a facut tara sa se mandreasca si care va face istorie

Roxana Briban este o soprana care a facut si face istorie din punct de vedere muzical ,si care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,ducandu-ne faima in diaspora .
Este o soprana care ne face sa ne uitam bucurosi spre tara noastra , jucand in spectacolele Operei Romane ,dar si la Opera din Viena .
Spectacole in care a jucat :"Cio -Cio San",s.a.,au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,facandu-ne sa stralucim chiar si dintr-un singur punct de vedere.
Este o soprana care a facut si face istorie,si va face si peste ani ,facandu-ne sa spunem mandri si bucurosi totodata,insa in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama izbucnirii unor conflicte pe aceasta tema ,si poate si pe altele .
Din pacate ,nicio televiziune nu am vazut sa difuzeze imagini cu ea , vorbind sau cantand ,desi ar merita fiind "o soprana de aur".
Si nu are nici strada ,desi ar merita ea facand oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este o soprana care a facut oamenii sa pretuiasca viata ,chiar si prin gestul socant,dar totodata prin intrarea in istorie,traind prin rolurile jucate.
Din pacate,in afara formatului electronic ,biografia sa nu se gaseste nicaieri,in nicio librarie,desi ar merita .
Si nu are nici statuie ,desi ar merita pentru ca noi tinerii ,sa o avem in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...