vineri, 23 septembrie 2011

Petre Liciu-un alt actor intrat in istorie.O legenda care va continua

Petre Liciu este un alt actor care a facut si face istorie , din punct de vedere actoricesc , fiind un mare actor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un actor care ne face sa ne privim tara cu mandrie , chiar si daca nu avem atat de multe resurse pentru a promova adevaratele valori.
Debut:A debutat o data cu actori ca Alexandru Davila, si altii jucand doar in filme, dar si piese de teatru romanesti , scrise doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Este un actor care ne face mandri , prin faptul ca a jucat doar in piese romanesti , si nu s-a facut cunoscut prin scandaluri, asa cum se intampla acum .
Are o strada care ii poarta numele , si prin care ii este cinstita memoria , asa cum ar trebui sa se procedeze in cazul tuturor actorilor .
In schimb,biografia sa nu este disponibila decat in format electronic, si in cartea "filmul romanesc de altadata ", ii sunt dedicate cateva pagini .
Si nu are , in Braila o statuie, desi ar merita ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal ,nu e suficient.
Este un actor care ne face sa spunem mandri si bucurosi, in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema , sau pe altele.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...