miercuri, 7 septembrie 2011

Ion Baiesu-un mare scriitor de cuplete si scenete al tarii noastre

Ion Baiesu este un alt textier care a facut si face istorie ,in continuare prin cupletele si scenetele pe care le-a lasat in urma sa ,si care sunt difuzate de televiziunea nationala,dar si de alte televiziuni facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,cupletele respectiv scenetele , fiind scrise doar in limba noastra ,si doar pentru noi .
Cuplete care l-au facut remarcat :Intre cupletele care l-au facut remarcat se numara si binecunoscutul cuplet "Tanta si Costel",difuzat de televiziunea publica,si nu numai .
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,intrand astfel in istoria textierilor romani care fac oamenii mandri de tara lor .
Este un textier care ne face sa ne uitam bucurosi si mandri ,in acelasi timp spre tara noastra ,spre locurile natale .
Din pacate nu am vazut in afara formatului electronic,nicaieri ,in nicio librarie desi ar merita , o carte biografica.
Este un textier care ne face sa spunem mandri si bucurosi in acelasi timp ,dar in adevaratul  sens al cuvantului :"sunt roman  !",si fara teama unor conflicte izbucnite pe marginea acestui subiect,sau a altuia.
Si nu are nici strada,desi ar merita una ,fiind "un textier intrat in istorie ".
Nu are nici statuie ,desi ar merita una,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...