sâmbătă, 24 septembrie 2011

Haricleea Darcle-o alta soprana intrata in istorie

Haricleea Darcle este o alta soprana ,care a facut si face istorie din punct de vedere muzical , si pe noi sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic.
Opere care au facut-o cunoscuta :"Aida ", "Tosca", "Rigoletto" , s. a., au facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , desi interpretarea era cea originala.
Este o soprana ,care ne face sa ne uitam spre tara noastra , cu mandrie desi nu avem atat de multe
resurse pentru promovarea infinitelor valori pe care le avem .
Are un festival care ii poarta numele , si care doreste ca tinerii care au intr-adevar valoare sa fie promovati in tara lor, desi e imposibil.
Si ,are si o biografie care ii descrie viata , si in care se vorbeste despre operele in care a jucat , si cantat .
Este o soprana, care ne face sa spunem mandri si bucurosi in acelasi timp, dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema , sau pe altele.
De asemenea , si portalurile dau imagini cu ea din concerte , felicitari!
In schimb, nu are o strada , desi ar merita una fiind "o soprana de aur ", intrata in istorie .
Si nu are , desi ar merita ,in Braila , o statuie , pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual, nu doar nominal, nu e suficient.
Mai jos veti vedea un clip cu ea facand ce stie mai bine:
Este o soprana care intra in colectia "romani de care suntem mandri ", sau "stele pe cerul muzicii",fiind o mare stea a operei .
Din pacate, nu am vazut nicaieri , in tot orasul, desi ar merita o statuie, sa o avem in minte si vizual, nu doar nominal, nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...