marți, 20 septembrie 2011

Nicolae Iorga-un mare istoric literar intrat in legenda

Nicolae Iorga este un mare istoric literar intrat in legenda ,care a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un istoric ,care a facut si face  istorie din punct de vedere literar , si pe noi sa ne privim tara cu mandrie , chiar si asa cum este .
Este un istoric care ne face sa ne mandrim din punct de vedere literar, scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi , cartile nefiind traduse in alta limba, fiind lasate doar in limba noastra .
Este un istoric care ne face sa spunem mandri si bucurosi, dar in adevaratul sens al cuvantului : "sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu pe aceasta tema , sau pe altele.
Are o biografie , facuta de Valeriu Rapeanu , dar din pacate nu se gaseste in librarii , sau  nu am vazut-o eu .
Si , un liceu ii poarta numele , asa cum ar trebui sa se intample in toate  cazurile , nu doar in cazul lui , nu e un caz singular.
In schimb , nu am vazut nicaieri o statuie , desi ar merita .
Inca un motiv de mandrie pentru noi ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...