joi, 22 septembrie 2011

Maria Filotti-o directoare si o actrita intrata in istorie

Maria Filotii este o directoare de teatru , dar si o actrita care a facut , si face istorie din punct de vedere teatral, si pe noi sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este o directoare , dar si o actrita care a facut  , si face istorie , jucand  doar in  piese scrise in limba noastra , si doar pentru noi.
Debut :A debutat in teatru , la o varsta destul de frageda , fiind pasionata de mica , si dorindu-si sa joace in piese , mai mult decat orice.
 Este o directoare care ne face sa ne privim tara cu mandrie , ea nejucand in alte piese de teatru decat in piese scrise doar in limba noastra , si doar pentru noi .
Din pacate in afara portalurilor , nu am vazut in nicio librarie , o carte biografica ,desi ar merita una , fiind "o directoare si o actrita care va face istorie peste veacuri ".
Este o directoare care ne face sa spunem  mandri , dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara  teama unor discutii  in contradictoriu aparute pe aceasta tema.
Si nu are nici strada desi ar merita una pentru pastrarea memoriei .
In schimb, un teatru din Bucuresti , ii poarta numele, asa cum ar trebui sa se intample cu toti.
Nu are o statuie , desi ar merita una . pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual , nu doar nominal , nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...