luni, 19 septembrie 2011

Mihail Jora -un alt tenor si scriitor de aur pentru tara noastra

Mihail Jora ,este un alt tenor si scriiitor, care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , ducandu-ne faima peste hotare .
Carti care l-au facut cunoscut : "George Enescu ", "Maria Callas " , s.a.,  au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic.
Este un scriitor care ne face sa ne privim tara cu mandrie , scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un scriitor  si un tenor care face istorie din punct de vedere muzical , dar care nu e atat de difuzat pe posturile muzicale ,desi ar trebui pentru ca tinerii sa cunoasca muzica adevarata , muzica buna care merita a fi promovata ,fara scandaluri .
Din pacate, nu am vazut ,in afara formatului electronic , nicaieri ,in nicio librarie o carte biografica despre el si viata lui ,desi ar merita.
Este un muzicolog , si un tenor care ne face sa spunem mandri ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Si nu are nici strada , desi ar merita una fiind "un tenor si un scriitor de aur pentru noi", si pentru amintirea sa ar trebui facut mult mai mult .
Nu are nici statuie , desi ar trebui facuta una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual , nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...