joi, 29 septembrie 2011

Grigore Bajenaru-un alt scriitor care ne face mandri

Grigore Bajenaru este un alt scriitor, care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,cartile sale fiind scrise doar in limba noastra, si doar pentru noi .
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , netraducand cartile in alta limba ,lasandu-le scrise asa cum au fost.
Carti care l-au facut cunoscut :"Cismigiu & company ","Buna seara baieti", s.a. ,au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , neaparand pentru lucruri minore, ci doar atunci cand scotea o carte.
Este un scriitor care ne face sa ne privim tara cu mandrie , nescriind in alta limba , si neaparand pentru a spune altceva .
Este un scriitor, care ne face sa spunem bucurosi ,si mandri in acelasi timp .insa in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !" , si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema sau pe altele.
Din pacate , nu am vazut nicaieri , in nicio librarie, desi ar merita,o carte biografica  , despre el si viata lui,dar si despre opera lui.
Si , nu are nici strada, desi ar merita una , fiind "un scriitor de aur pentru tara noastra ", care ar merita mult mai mult.
Nu are nici statuie , desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal  nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...