marți, 6 septembrie 2011

Geo Bogza-un scriitor ramas in istorie pentru totdeauna

Geo Bogza este un mare scriitor care a facut ,si face istorie din punct de vedere literar prin scrierile ramase in urma lui ,facandu-ne mandri din punct de vedere literar.
Scrieri care l-au facut cunoscut :intre scrierile care l-au facut cunoscut se numara si reportajul literar "Cartea Oltului",pe care l-am studiat cu totii ,la scoala generala ,in timpul gimnaziului.
Este un scriitor care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic facandu-ne sa ne uitam mandri si bucurosi spre tara noastra si spre locurile natale ,de unde am invatat sa vorbim CORECT,limba noastra.
Este un scriitor care ne face sa spunem, cu adevarat  mandri si bucurosi :"sunt roman !" si fara teana unor conflicte sau certuri pe aceasta tema sau pe altele .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri,in afara portalurilor,in nicio librarie,desi ar merita ,o carte biografica despre el , si viata lui  .
Si nu are nici strada ,desi ar merita fiind "un scriitor intrat in istorie ",deci un motiv de mandrie pentru toti romanii.
Nu are nici statuie ,cel putin nu am vazut in Braila,desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual nu doar nominal,nu e destul .
De asemenea ,ar merita si o gala care sa ii poarte numele ,dar pentru tot trebuie resurse,care lipsesc.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si tara noastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...