duminică, 11 septembrie 2011

Ion Onoriu-un alt lautar intrat in istorie prin cantecele sale

Ion Onoriu este un alt lautar care a facut , si face istorie in continuare din punct de vedere muzical , fiind un interpret exceptional ,cantand doar muzica noastra si doar pentru noi.
Melodii care l-au facut cunoscut :Intre melodiile care l-au facut cunoscut ,se gasesc multe melodii culese de la monstrii sacri ai muzicii lautaresti .
Este un lautar care a facut si face oamenii mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , melodiile sale nefiind traduse in nicio alta limba ,si astfel fiind cantate doar in limba noastra .
Este un lautar care traieste si acum , datorita sutelor de melodii lasate in urma sa ,care au fost puse intamplator sau nu pe discul video "Mari lautari ",unde se afla si "regele lautarilor" ,care nu e atat de difuzat nici la televizor, si nici la radio.
Din pacate , nu am vazut in afara formatului electronic , nicio carte biografica , despre el si viata lui  , desi ar merita , fiind "un lautar de aur", pentru tara noastra .
Nu are nici strada , desi ar merita  pentru a pastra memoria sa  fara a o intina,si fara a pata tara,nu vreau sa para patriotism exagerat insa trebuie sa stim cum sa ne pastram valorile.
Nu are nici statuie , desi ar merita una  pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual nu doar nominal, nu e suficient.
Este un lautar care ne face sa spunem mandri ,dar cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor diferende datorate acestui fapt , dar si altora.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...