joi, 8 septembrie 2011

Gib Mihaescu-un alt scriitor al tarii noastre care face istorie din punct de vedere literar si pe noi sa ne mandrim

Gib Mihaescu este un alt scriitor care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,cartile sale fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
Carti care l-au facut cunoscut :Intre cartile care l-au facut cunoscut se numara si "Dona Alba", fiind cartea care a fost ,si sper ca este in continuare studiata in licee .
Este un scriitor care ne face sa privim spre tara noastra cu mandrie ,si sa ne fie dor ,el scriind cartile doar in limba noastra,acestea nefiind traduse in nicio alta limba.
Este un scriitor care a facut ,si face istorie din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,desi cartile sale au o usoara influenta ruseasca .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri,in afara formatului electronic ,in nicio librarie o carte biografica , desi ar merita fiind "un scriitor de aur pentru tara noastra ".
In schimb, are o strada prin care ii este pastrata memoria ,dar nu e suficient.
Nu are o statuie ,desi ar merita ,pentru ca tinerii sa il aiba in memorie si vizual,nu numai nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...