luni, 10 octombrie 2011

Jean Bobescu-un alt dirijor de valoare pentru noi

Jean Bobescu este un alt dirijor,dar si compozitor care a facut , si face istorie din punct de vedere muzical ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,fiind  totodata si un actor foarte bun.
Este un dirijor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , nepromovandu-se prin scandaluri ,asa cum astazi se intampla cu "vedetele de carton",care nu ar trebui aratate de niciun post de televiziune ,sau daca sunt aratate sa fie incadrate in categoria "asa nu",ca tinerii sa reuseasca sa faca diferenta ,intre MUZICA BUNA,si muzica proasta.
Este un dirijor care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi resursele pentru promovarea adevaratelor valori sunt destul de putine,tinerii alegand sa plece din tara si sa semneze cu case de discuri din afara ,si alegand sa ramana acolo .
Din pacate,in afara catorva pagini care ii sunt dedicate in cartea "filmul romanesc de alta data ",si a portalurilor ,nu am vazut nicaieri,in nicio librarie ,in Braila desi ar trebui ,o carte biografica pentru ca tinerii sa cunoasca opera si viata lui,in amanunt ,nu doar in cateva pagini ,nu e destul.
Este un dirijor, care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada desi ar merita una fiind "o valoare imensa pentru noi",si pentru toti romanii.
Nu are nici statuie ,desi ar merita una, pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...