sâmbătă, 15 octombrie 2011

Coca Andronescu-o mare actrita intrata in istorie

Coca Andronescu este o mare actrita ,care a facut si face istorie din punct de vedere actoricesc ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,jucand doar in filme ,si cuplete romanesti ,scrise de romani ,in limba romana.
Cuplete care au facut-o cunoscuta:Intre cupletele care au facut-o cunoscuta , se gaseste si cupletul "Tanta si Costel",jucat alaturi de Octavian Cotescu,despre care am vorbit intr-una din postarile anterioare,nu voi mai vorbi.
S-a lansat la "Steaua fara nume",debutand in nenumarate scenete si piese de teatru ,care i-au definit personalitatea destul de bine,si mai mult i-au conturat caracterul,desi nu suta la suta .
Este o actrita ,care ne face sa ne mandrim ,si sa ne privim tara bucurosi,prin scenetele in care a jucat si care au fost scrise exact pentru ea.
In cele ce urmeaza va prezentam fragmente cu ea facand ce o caracterizeaza cel mai bine:
Este o actrita care ne face sa ne mandrim, neaparand niciodata pentru lucruri minore,asa cum astazi se intampla.
Este o actrita ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman !",chiar si daca tineri talentati ,si de o reala valoare sunt nevoiti sa plece pentru a le fi recunoscut talentul,si pentru a fi apreciati.
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie in oras ,desi ar merita o carte biografica despre ea si viata ei.
Si ,nu are nici strada desi ar merita una,fiind "o actrita de aur",pentru tara noastra.
Nu are nici statuie,desi ar merita una pentru ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul,desi e difuzata la televizor,felicitari pentru acest lucru ,dar nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

2 comentarii:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...