joi, 20 octombrie 2011

Sica Alexandrescu-un alt regizor intrat in istorie

Sica Alexandrescu , este un alt regizor care a facut si face istorie din punct de vedere regizoral, regizand filme si piese de teatru , scrise in limba romana, de scriitori romani pentru actori romani.
Este un regizor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,neregizand filme  sau piese de teatru care au fost traduse in alta limba , de altcineva.
Piese pe care le-a regizat:-A regizat piese cu actori adevarati ,care au ce spune,si prin urmare pot fi incadrati in categoria "asa da",ca si el .
Este un regizor , care ne face sa ne privim tara cu mandrie, dar si sa o iubim totodata ,el aparand doar cand avea ceva de aratat , si niciodata pentru lucruri minore, asa cum astazi se intampla,desi nu ar trebui.
Din pacate, in afara formatului electronic nu am vazut,nicaieri ,in nicio librarie ,desi ar merita ,o carte biografica despre el si viata lui .
Este un regizor , care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,dar in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor  discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema sau pe altele.
Nu are nici strada , desi ar merita una fiind "un regizor de aur",pentru noi toti.
Si,nu are in Braila, o statuie desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu numai nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...