duminică, 23 octombrie 2011

Iorgu Iordan-un mare filolog al tarii noastre

Iorgu Iordan este un mare filolog ,si publicist roman care a scos multe dictionare ,fiind un mare literat al tarii noastre .
Lucrari care l-au facut cunoscut :a scos nenumarate dictionare ,fiind un mare filolog , si lingvist , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,netraducand cuvinte din alte limbi, ci doar din limba noastra .
Este un mare lingvist, care ne face sa ne privim tara cu mandrie, si totodata sa o iubim,neaparand pentru lucruri minore ,ci doar pentru lucruri de importanta majora,fara a aparea asa cum apar vedetele de carton, din ziua de azi .
Din pacate, in afara portalurilor ,nu am vazut nicaieri o carte biografica , desi ar merita una.
Este un lingvist , care ne face sa spunem mandri :"sunt roman ", si fara teama unor discutii in contradictoriu, aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
Si, nu are nici strada,desi ar merita una ,fiind "un lingvist de aur",pentru noi .
Nu are nici statuie, desi ar merita una pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...