sâmbătă, 8 octombrie 2011

Victor Ion Popa-un mare dramaturg al tarii noastre

Victor Ion Popa este un mare dramaturg ,care a facut si face istorie din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,scriind doar in limba noastra ,si doar pentru noi ,cartile sale nefiind traduse in nicio alta limba.
Este un dramaturg ,care ne-a facut si ne face mandri , din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,neaparand pentru lucruri minore,sau nefacand glume de prost gust ,la care nu rade nimeni , asa cum astazi se intampla.
Este un dramaturg care a facut , si face istorie din punct de vedere literar, cartile sale fiind scrise ,in limba romana,de catre un roman ,pentru romani .
Este un dramaturg ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,chiar daca nu avem suficiente resurse pentru promovarea adevaratelor talente,desi multi tineri ar merita promovati ,aici si nu peste hotare .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri in nicio librarie din Braila ,o carte biografica desi ar merita una ,fiind "un scriitor de aur pentru tara ".
Este un scriitor ,care ne face sa spunem mandri :"sunt roman !",si fara teama unor diferende aparute pe aceasta tema,sau pe altele.
Si, nu are nici strada ,desi ar merita una ,fiind un mare actor "de aur pentru noi ",o legenda care va continua",si care va ramane vie in memoria tuturor tinerilor.
Nu are nici statuie,desi ar merita una,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...