miercuri, 19 octombrie 2011

Dan Moisescu-un alt lautar intrat in istorie

Dan Moisescu este un alt lautar , care a facut si face istorie din punct de vedere muzical, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el cantand doar melodii romanesti,in limba romana ,pentru romani ,fara a le traduce in alta limba .
Melodii care l-au facut cunoscut :Intre melodiile care l-au facut cunoscut se numara si "Bordeias,bordei bordei", auzita in interpretarea Tarafului de la Clejani,care dau o interpretare superba ,unui cantec superb.
Este un cantaret , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,neaparand niciodata la televizor pentru lucruri minore ,asa cum astazi se intampla cu "vedetele de carton ", care cauta o televiziune la care sa se mai faca de ras .
Este un cantaret , care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi nu sunt atat de promovati tinerii care intra in categoria "asa da", decat la unele televiziuni,iar la majoritatea "vedetele de carton ".
In cele ce urmeaza ,va prezentam un fragment cu el facand ceea ce stie mai bine:
Din pacate,biografia sa nu se gaseste decat in format electronic , desi ar merita o carte biografica fiind "un lautar intrat in istorie ",dar care nu e prea difuzat de nicio televiziune.
Este un lautar , care ne face sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman ", si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema , sau pe altele.
Nu are nici strada ,desi ar merita una fiind "un lautar de aur",pentru noi si pentru tara .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...