joi, 6 octombrie 2011

Veronica Micle-o alta poeta de aur pentru noi

Veronica Micle este o alta poeta care a facut ,si face istorie din punct de vedere literar, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind poezii doar in limba noastra , si doar pentru noi ,acestea nefiind traduse in nicio alta limba .
Este o poeta , care ne face sa ne privim tara mandri, neaparand niciodata , in niciun scandal ,ci doar facandu-si meseria , asa cum in zilele noastre se intampla  tot mai rar .
Este o poeta care nu a avut nevoie de niciun scandal,desi candva s-a iubit cu marele nostru poet Mihai Eminescu ,de care s-a despartit mai apoi , fiind casatorita cu Stefan Micle ,care la scurt timp a murit.
Opera :-a avut, si are o opera vasta, care din pacate nu este atat de studiata ,pe cat de studiata este opera marelui poet ,devenind "o emblema pentru tara noastra ".
Din pacate,in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie din oras ,o carte biografica , desi ar merita una , fiind "o poeta de aur pentru tara",neaparand pentru lucruri minore ,niciodata ,desi ar fi putut .
Este o poeta care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi :"sunt roman !" , si fara teama unor discutii in contradictoriu aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
Nu are nici strada , desi ar merita una, ca memoria sa ii fie pastrata .
Nu are nici statuie, desi ar merita ,pentru ca tinerii sa o aiba in minte , si vizual, nu doar nominal , nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...