vineri, 7 octombrie 2011

Dinu Lipatti-un alt muzician si muzicolog de valoare pentru tara noastra

Dinu Lipatti este un alt muzician ,si muzicolog de valoare pentru tara noastra, fiind un muzician care a cantat , doar in limba noastra , si doar pentru noi ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Repertoriu muzical :-a avut , si are un repertoriu  destul de vast fiind un muzician care nu s-a facut cunoscut prin lucruri minore ,asa cum se intampla astazi .
Este , de asemenea si un foarte bun pedagog ,care a format muzicieni ca :Yehudi Menuhin ,George Enescu ,dar si altii,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , desi nu s-a ocupat doar de muzicieni romani.
Este un muzician care ne face sa ne privim tara cu mandrie, nefacand altceva, decat exercitandu-si meseria, fara a aparea in scandaluri, sau pentru lucruri minore.
In cele ce urmeaza va prezentam imagini cu el facand ceea ce l-a facut cunoscut:
Este un cantaret , si un pedagog care ne face sa spunem mandri si bucurosi ,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !", si fara teama unor diferende , aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
Din pacate, nu am vazut in nicio librarie,in Braila ,desi ar trebui ,o carte biografica,despre el si viata lui ,pentru ca tinerii sa cunoasca muzica adevata,adica MUZICA BUNA,care merita promovata ,si care nu e difuzata nicaieri ,desi ar trebui.
In schimb, un liceu din Bucuresti ii poarta numele,felicitari!
Nu are ,in schimb o strada ,desi ar merita una,pentru ca memoria sa ii fie pastrata pe deplin .
Si , nu are nici statuie desi ar merita una ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...