sâmbătă, 28 martie 2015

Sita Buzaului-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Sita Buzaului cu hramul Schimbarea la Fata este situata pe raza Protopopiatului Intorsura Buzaului din Episcopia Covasnei si Harghitei .
Acest asezamant monahal are in componenta o obste de maici .
Sunt doar trei manastiri in judetul Covasna dintre care doua cea de la Valea Mare si cea de acolo de data recenta .
Manastirea a fost ridicata prin nevointa credinciosilor din zona care isi doreau sa aiba si ei o manastire .
Initiativa infiintarii manastirii a apartinut parintelui Tohanean Florin parohul din localitatea Sita Buzaului si actualul Protopop al Protopopiatului Intorsura Buzaului .
Terenul manastirii si casa cu trei incaperi in care s-a construit un paraclis de rugaciune reprezinta donatia parintelui ieromonah Arsenie Muscalu si a familiei sale .
Dupa cercetarea la fata locului P.S. Ioan a sugerat ca inainte de inceperea lucrarilor manastirii sa se asigure o suprafata mai mare de teren necesara intretinerii viitoarei manastiri .
Astfel la terenul existent s-au mai adaugat tot prin donatie 7500 de metri patrati teren arabil din partea parohului Bisericii din Sita Buzaului Florin Tohanean si a familiei sale precum si un teren de la credincioasa Margareta Aldea .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...