vineri, 11 decembrie 2015

Bic-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Bic din judetul Salaj a fost infiintata in anul 1994 la data de 29 august in poiana localitatii Bic ce apartine de orasul Simleul Silvaniei.
Stramutarea Bisericii monument de lemn de la Stana (judetul Salaj) datata in anul 1720 reprezinta momentul de inceput pentru manastire.
In timp manastirea avand hramul "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" se dezvolta fiind construit un complex arhitectural format dintr-o Biserica noua si chiliile celor 10 maicute si a preotului manastirii.
Vechea scoala din sat a fost preluata si amenajata prin grija manastirii iar cateva maicute-dascalite au grija de sufletul si mintea celor 15 copii care in prezent urmeaza acolo scoala primara.
In atentia maicutelor sunt si batranii suferinzi pe care acestea ii au in ingrijire.
Din primavara si pana cand zapada se asterne pe meleagurile Salajului curtea manastirii este plina de flori care dau nastere unei adevarate cascade de culori si miresme.
Mii de turisti si credinciosi se duc acolo pentru reculegere pentru Sfanta Spovedanie si rugaciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...