miercuri, 16 decembrie 2015

Buciumeni-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Buciumeni din Romania este o manastire ortodoxa din Romania situata in comuna Buciumeni judetul Galati .
Situata intr-o mirifica vatra pustniceasca bogata in marturii de viata crestina pierduta parca in mijlocul codrilor seculari stapaniti alta data de cei care-si vesteau prin bucium (de aici si denumirea codrilor inconjuratori si ai manastirii ) bucuria si durerea .
Manastirea Buciumeni isi trage seva istoriei din negura vremii .
Se pare ca pe la 1420-1430 in vremea domnitorului Alexandru cel Bun cateva calugarite cu ajutorul locuitorilor din satele invecinate ridica o bisericuta de lemn cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae si cateva chilii .
Pe la 1700 vechiul locas de inchinare este refacut de catre serdarul Manolache Radovici proprietarul unei mosii in satul Buciumeni si sfintit de Episcopul Sava al Romanului ce aseaza in fruntea obstii pe monahia Mafta .
Bisericuta la 1750 datorita unor acuzatii de complot pus la cale acolo impotriva domnilor fanarioti este demontata si transportata de catre monahul Isaia Orbul si dusa la nou infiintatul schit de la Buciumi .
Insa dupa 130 de ani frumoasa bisericuta va lua din nou drumul pribegiei fiind asezata in cimitirul manastirii Bogdana de catre schimonahul Isaia Diaconu-Diaconescu .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...