miercuri, 2 decembrie 2015

Diaconesti -o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Diaconesti se afla pe Valea Trotusului intre Muntii Ciucului si Tarcaului in comuna Agas din judetul Bacau .
Din localitatea Comanesti se porneste spre Miercurea Ciuc pe drumul national 12 A cale de 16 kilometri apoi se face stanga in localitatea Preluci cale de doi kilometri .
Obstea de maici aflata sub staretia maicii Evloghia Chirvase este calauzita duhovniceste de parintele duhovnic Amfilohie Branza .
Manastirea Diaconesti a fost infiintata in anul 1998 cu binecuvantarea Preasfintitului Episcop Eftimie al Romanului si al Bacaului .
Principalii ctitori ai manastirii sunt crestinii din localitate si din zona prin a caror ravna si osteneala s-a inceput constructia acelui asezamant monahal .
In anul 2000 s-a terminat constructia primului corp de chilii prevazut cu bucatarie trapeza si un mic paraclis inchinat Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil .
Sfintirea paraclisului si a locului ales pentru construirea Bisericii mari a avut loc in ziua de 17 septembrie 2000 slujba fiind savarsita de Preasfintitul Ioachim Bacauanul .
In anul 2002 s-au inceput lucrarile pentru ridicarea Bisericii mari  cu hramul Adormirea Maicii Domnului .
Pe o temelie alcatuita din piatra de rau Biserica a fost construita din barne de molid si de brad in dulcele stil moldovenesc Stefanian .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...