marți, 29 decembrie 2015

Caraclau-o alta manastire importanta a tarii noastre

Asezata intr-un cadru natural atractiv si reconfortant strajuita de culmi domoale acoperite cu paduri de foioase si fanete manastirea "Caraclau" este una dintre manastirile tinere ce incearca incet dar sigur sa se alinieze in randul manastirilor care au ajuns la maturitate atat din punct de vedere spiritual cat si material.
Situat la aproximativ 11 kilometri de orasul Onesti-spre Bacau pe frumoasa vale a Trotusului in comuna Barsanesti satul Caraclau locasul monastic incanta ochiul si sufletul pelerinului prin simplitate si fiorul duhovnicesc pe care il transmite.
Existenta unei manastiri in aceste tinuturi a fost dorita de foarte mult timp de localnici mai ales ca traditia consemneaza faptul ca viata monahala a lasat amprente vii in sufletele oamenilor prin schitul care timp de 200 de ani (1680-1871) a animat viata spirituala a satenilor.
Acestia au vrut sa dovedeasca faptul ca sunt vrednici urmasi ai celor ce sub conducerea celui nascut la "Bethleemul " neamului nostru de la Borzesti " a Sfantului Stefan cel Mare au facut din Moldova o "poarta a crestinatatii" in spatele careia se ridicau Biserici in cinstea lui Dumnezeu si a Sfintilor sai.
Manastiri ca cele de la Magura Ocnei Bogdana Sfantul Sava si altele au beneficiat de iubirea jertfelnica a acestor oameni cu un respect pentru monahi si monahii pe care i-au ajutat din punct de vedere material actul lor ramanand unul anonim stiut de Bunul Dumnezeu si purtat in rugaciunile care se fac pentru ctitori.
Cel ce a cunoscut inimile si dorinta lor de a continua traditia monahala   pe aceste meleaguri a randuit ca la inceputul celui de-al treilea mileniu visul sa le devina realitate .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...