miercuri, 21 decembrie 2016

Mãnãstirea Sfântul Ioan Rusul-o altã mãnãstire importantã a țãrii noastre

Mãnãstirea Sfântul Ioan Rusul a luat ființã la 1 noiembrie 2008 pe ruinele unei foste unitãți militare a Poliției de Frontierã Giurgiu.
Este situatã la marginea localitãții Slobozia comunã aflatã la doar câțiva pași de Dunãre.
În apropiere se aflã o pãdure de stejari seculari astãzi în posesia mãnãstirii nou-înființatã.
Crescut în obștea Schitului Darvari Prea Sfințitul Doctor Ambrozie Meleacã Episcopul Giurgiului protosinghelul Macarie Sotarcã Starețul Mãnãstirii Sfântul Ioan Rusul a purces la demararea în data de 20 noiembrie 2008 a primelor lucrãri de construcții ale locașului monahal.
Pe data de 26 decembrie a anului 2008 a avut loc aici întâia slujbã în paraclisul recent amenajat la Liturghie participând și Prea Sfințitul Doctor Ambrozie unde a avut loc hirotonia întru Diacon a Preacuviosului Ciprian Meiu viețuitor  al mãnãstirii .
În aproximativ o lunã de zile lucrând cu 6 echipe de meșteri veniți de la Piatra Neamț s-a reușit amenajarea unui Paraclis închinat Sfântului Ioan Rusul și a unui corp de clãdire ce are la parter o salã de mese pentru 50 de persoane cu bucãtãrie iar la etaj 6 chilii fiecare   cu baia ei.
Catapeteasma paraclisului sculptatã în lemn de stejar este lucratã manual la Piatra Neamț 
si împodobitã cu icoane vechi din secolul al XVIII-lea care au fost transferate de la muzeul Episcopiei și au aparținut mãnãstirii Cãscioarele situatã pe malul drept al Argeșului pe drumul ce coboarã de la Târgoviște la Giurgiu în satul cu același nume.
Pe pereții vopsiți în alb impresioneazã în mod deosebit douã icoane împãrãtești de la Mãnãstirea amintitã mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...