sâmbătă, 1 decembrie 2018

Sfantul Andrei-ocrotitorul Galatiului

Sfantul Andrei desi era iudeu de neam a propovaduit intr-o parte a pamantului romanesc la stramosii nostri geto-daci si anume in teritoriile situate pe tarmul Apusean al Marii Negre (Pontul Euxin ).
Sfantul Andrei" cel dintai chemat la Apostolie " era frate al lui Simon Petru care s-a numarat de asemenea printre cei 12 apostoli ai Domnului fiind amandoi fiii pescarului Iona .
Erau originari din Betsaida localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret (Marea Galileii ) din provincia Galileea in nordul Tarii Sfinte .
Amandoi au fost pescari alaturi de tatal lor .
Amandoi s-au numarat printre ucenicii Sfantului Ioan Botezatorul ascultand timp indelungat predicile acestuia in pustiul Iordanului cu indemnuri la pocainta si cu proorocia despre venirea lui Mesia .
De la acesta a auzit Andrei cuvintele :"Iata Mielul lui Dumnezeu Cel ce ridica pacatul lumii "(Ioan capitolul 1 versetul 29 ) .
A fost si el martor alaturi de alti ucenici la Botezul Domnului si la cunoscuta convorbire dintre Iisus si Ioan intarindu-se in convingerea ca Acesta era Mesia cel prezis de prooroci .
A doua zi dupa Botezul Domnului in Iordan Ioan Botezatorul statea pe tarmul acestui rau cu doi dintre ucenicii sai Andrei si Ioan (viitorul apostol si evanghelist ) carora le spune din nou :"Iata mielul lui Dumnezeu "(Ioan 1,36).
Auzind aceasta marturisire cei doi ucenici au pornit dupa Iisus in dorinta de a-L cunoaste .
Iisus i-a observat si i-a intrebat :"Ce cautati ?"
La care ei au zis :"invatatorule unde locuiesti ?"
Veniti si veti vedea !"
Au mers deci si au vazut unde locuia si au ramas la el in ziua aceea .
Andrei a anuntat apoi si pe fratele sau Simon Petru ca "a gasit pe Mesia ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...