vineri, 13 mai 2011

Cultura si limba romana si promovarea lor

Cultura si limba romana au de suferit din doua motive :limba ,pentru ca nu toti cu toate ca sunt romani stiu sa vorbeasca ,sa scrie si sa o transmita mai departe,iar cultura are de suferit ,datorita promovarii insuficiente.
Cultura ar trebui promovata la toate posturile de televiziune ,si emisiunile care ii promoveaza pe cei ce au intr-adevar ceva de zis,si de aratat ar trebui puse la ore accesibile ,ca toti tinerii ,dar si cei mici ,sa vada emisiuni frumoase,eventual de cultura generala,din pacate nu mai sunt.
Si ma refer aici la emisiunile care ,pe vremuri erau foarte urmarite de toti membrii familiei,chiar si de cei mici,printre care ma numar.
Toti cei din generatia mea si a altora ,cred ca se gandesc acum ce cultura generala vor avea copiii lor,daca posturile de televizune ,nu mai dau nicio emisiune de gen.
Mai mult de atat ,pentru cei mai mici dintre copilasi ,nu mai sunt emisiunile care au fost,generatia veche a apucat emisiuni frumoase,dar si desene din care cei mici de atunci puteau intelege ceva,dar si invata.
Ca exemplu,unul dintre cele mai frumoase desene ,din anii de demult este "Cavalerii mesei rotunde",cu substrat istoric,din care toti puteam intelege mai usor istoria,fiind dublat in romana.
De asemenea ,emisiunile de tip "Stii si castigi!" ,"Risti si castigi!" sau "Roata Norocului"erau urmarite nu doar de cei mici,chiar si de restul familiei ,dar acum niciun copil ,nu mai poate vedea nicio emisiune ,pentru ca nu se mai dau,iar ce se difuzeaza ,nu mai e ca ce era atunci.
Si e pacat,milioane de tineri ar putea avea o cultura generala bogata ,daca s-ar difuza emisiuni din care ei sa inteleaga ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...