miercuri, 11 mai 2011

Luigi Ionescu-cantaretul care a cantat despre flori

Luigi Ionescu este un cantaret de mare valoare pentru tara noastra ,facandu-ne sa ne mandrim cu tara ,limba si nationalitatea noastra ,prin melodiile pe care le-a cantat doar in limba noastra,si doar pentru romani.
Melodii care l-au facut celebru:"Lalele" ,"Ia te uita ce mai fete" si altele.
Ne face sa ne mandrim cu cultura tarii noastre si sa spunem ca avem si oameni cu care ne putem mandri ,oameni de elita,din pacate mult prea putin promovati,mult prea putin aratati la televizor.
Iar cei care sunt aratati sunt aratati rar ori pentru ca nu au ce sa spuna ,ori televiziunile nu ii cheama,sau cand ii cheama trebuie sa plateasca o anumita suma de bani.
Tinerii nu cunosc atat de bine muzica lui,nici nu au cum sa o cunoasca ,decat daca mama sau altcineva are din intamplare un disc cu muzica lui,sau un video,pentru ca nici interviuri nu se difuzeaza ,iar de radiouri nu mai vorbim.
Din acest motiv ,tinerii nu au o cultura muzicala atat de solida ,pe cat ar trebui,si mai este un motiv :emisiunile cu tematica muzicala sunt difuzate la ore la care nimeni nu poate urmari nicio emisiune,mai ales tinerii care vor sa aiba o cultura solida din punct de vedere muzical.
Revenind ,e un cantaret care a lasat in urma multe melodii ,care se canta si in zilele noastre ,de tinerii care au voci bune,si spun ceva.
Ca exemplu ,la Intrecerea Anilor ,a venit un tanar care a cantat melodia "Ia te uita ce mai fete " absolut mirific ,avand in vedere ca n-a trait in anii respectivi.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...