luni, 16 mai 2011

Zavaidoc-un cantaret necunoscut de tineri

Zavaidoc e un cantaret care a abordat ca gen ,muzica lautareasca,mai mult melodiile care astazi sunt abordate de diversi cantareti,talentati sau nu ,au fost la vremea lor ,melodii cu care se dadea lovitura.
Melodii ca "Zaraza",sunt cantate azi ,de cantareti ca Loredana,de valoare medie ,pana la Rares Borlea ,care are un glas superb,si merita aratat la televizor.
Este un cantaret care face oamenii sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea lor ,dar si cu cultura lor,datorita muzicii interpretate doar in romana.
Din pacate ,nefiind aratat la televizor,nici macar vorbind ,tinerii nu il vor cunoaste decat daca au in casa biografia lui,sau muzica lui.
Aceasta ,datorita faptului ca nimeni nu il cere ,si daca e cerut e difuzat ,doar o data ,maxim de doua ori,deoarece radiourile nu mai vor sa dea muzica veche,nici muzica noua nu e difuzata,atat cat ar trebui.
Si ,dincolo de tot,ar trebui ca muzica buna sa primeze,si sa nu fie difuzata ,doar uneori.
Revenind ,e un cantaret si compozitor foarte bun,al carui nume e pomenit si in zilele noastre ,dar care nu e auzit deloc.
Un cantaret care ,ar fi zis multe ,fara a face anunturi socante,si fara a aparea pentru a spune lucruri neimportante.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...