sâmbătă, 7 mai 2011

Faramita Lambru-un lautar fara pereche

Faramita Lambru este un lautar care a facut si face istorie in continuare,numele lui fiind pronuntat de cate ori  se vorbeste de lautari adevarati,si nu de lautarii de acum,pentru ca sunt rari.
Este un lautar autentic,care canta muzica adevarata ,din pacate ca si altii nu prea des sau aproape deloc difuzat de televiziuni,si nici de radiouri .
Singura cale prin care mai e vazut la televizor,sunt discurile video pe care este si el filmat ,in rest nu se mai gasesc discuri pe care sa le ascultam ,sau atunci cand se gasesc ,se termina repede ,deoarece sunt milioane si milioane de oameni ,care poate vor sa-l mai asculte cum canta.
Singurul disc pe care ,l-am cumparat cu Faramita Lambru,l-am cumparat in urma cu cativa ani daruindu-i-l altcuiva ,sa asculte.
Din pacate ,nu sunt difuzate nici macar imagini cu el vorbind,nu mai vorbim de cantecele pe care niciun tanar nu le cunoaste,si nu le va cunoaste daca mama lui sau altcineva nu a cumparat vreun disc ca tanarul sa vada ce melodii a cantat.
Cu toate acestea ,este un lautar care ne face sa ne mandrim cu tara,limba si nationalitatea noastra si le face tuturor romanilor din diaspora cinste cantand in limba noastra,si nu in alta limba ,si face dorul de casa mai usor de suportat pentru ei.
Inca un motiv sa ne mandrim cu tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...