joi, 26 mai 2011

Vasile Veselovschi-un alt compozitor de aur pentru tara noastra

Vasile Veselovschi este compozitorul cunoscutei melodii "Strada Sperantei"cantata de Corina Chiriac ,care a si facut-o cunoscuta.
Este un compozitor care a facut oamenii sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea lor ,si cu cultura noastra de romani .
Este un compozitor care a facut pana si romanii din diaspora sa se mandreasca cu tara,limba si nationalitatea lor si sa le tresalte inima de bucurie cand aud melodii sau cuvinte in romana,sau pe altii vorbind in romana.
Din pacate ,biografia lui nu se gaseste nicaieri ,astfel ca tinerii nu vor sti niciodata ,cine a fost si cate melodii a avut ,sau cate a scris ,pentru ca nimeni nu se preocupa de biografia lui,chiar si video ,chiar si un documentar sau cateva date despre el,ar fi de ajuns pentru tineri.
Sau o strada ,cu numele lui daca ar fi facuta ,si tot ar fi in beneficiul culturii nationale ,ca tinerii sa il cunoasca si sa nu fie o enigma pentru ei.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...