miercuri, 25 martie 2020

Buna Vestire -o sarbatoare importanta a crestinatatii

Cand s-a implinit si s-a apropiat vremea izbavirii neamului omenesc care avea sa fie intruparea Fiului lui Dumnezeu era trebuinta in tot chipul sa se afle o Fecioara curata fara prihana si sfanta fecioara care ar fi vrednica sa intrupeze pe Hristos Dumnezeu Cel fara de trup si sa slujeasca taina mantuirii noastre .
Deci s-a aflat o Fecioara mai curata decat curatia mai fara de prihana decat toata zidirea cea gandita mai sfanta decat toata sfintenia Preacurata si Preabinecuvantata Fecioara Maria odrasla radacinii celei sterpe a Sfintilor si Dreptilor Dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana rodul rugaciunilor si al postirilor parintesti fiica cea imparateasca si arhiereasca .
Si s-a aflat la loc Sfant in templul lui Solomon aceea care avea sa fie Biserica insufletita a lui Dumnezeu .
Fecioara care avea sa nasca pe Cuvantul cel mai sfant decat sfintii s-a aflat in altarul Templului ce se numea Sfanta Sfintelor pentru ca acolo a cautat Domnul din inaltimea Slavei imparatiei Sale spre smerenia roabei Sale .
Si a ales-o pe cea mai inainte aleasa din toate neamurile a ales-o ca maica a Cuvantului Sau Cel mai inainte de veci pentru a Carui intrupare din ea inca mai inainte de buna-vestirea arhanghelului cu taina a instiintat-o precum adeverim despre aceasta prin istoriile vrednice de credinta ale Sfintilor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...