joi, 19 martie 2020

Sfantul Iosif -un sfant important al tarii noastre

Dreptul Iosif s-a nascut ca fiu al lui Iacov dintre descendentii Regelui David (semintia lui Beniamin ) si era de meserie tamplar meserie pe care avea sa o invete de la el mai tarziu si   Iisus .
Protoevanghelia lui Iacov relateaza despre modul in care a fost ales logodnicul Fecioarei Maria povestind ca marturie a cinstei si dreptatii sale el este singurul dintre vaduvii din Israel al carui baston inflorea aratandu-l vrednic de aceasta logodna .
Iosif isi vadeste bunatatea si neprihanirea si din atitudinea lui fata de sarcina Fecioarei Maria .
El nu numai ca nu face un denunt legal ceea ce ar fi dus la pedepsirea cu moartea a Mariei potrivit legii lui Moise ci se gandeste sa nu faca cunoscut faptul ca ea era insarcinata fugind pe ascuns .
El vrea astfel sa evite s-o faca de rusine caci in astfel de cazuri femeia chiar daca nu era reclamata ramanea cu reputatia patata in ochii oamenilor .
Iosif asculta glasul ingerului aparut in vis care-i spune sa nu se teama de a o lua pe Maria de sotie fiindca pruncul zamislit de ea era de la Duhul Sfant si sa-i puna copilului numele Iisus (care insemna Mantuitor ) caci el urma sa mantuiasca lumea de pacate .
Iosif pleaca impreuna cu Maria din Nazaret (provincia Galileea ) spre Betleem (provincia Iudeea ) pentru recensamantul populatiei ordonat de imparatul Octavian Augustus fiindca era din neamul lui David .
Aici Maria da nastere pruncului Domnul Iisus Hristos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...