duminică, 8 martie 2020

Sfantul Teofilact-un sfant important in lume

In zilele tulburarii Bisericii de eresul luptatorilor de icoane acest binecredincios barbat Teofilact a mers din partile Rasaritului la Constantinopol si s-a imprietenit cu marele luminator al Bisericii adica cu Sfantul Tarasie inca fiind mirean si senator intru imparatestile palaturi fiind mai intai dregator al lucrurilor de taina .
Iar dupa ce a murit imparatul Leon luptatorul impotriva icoanelor imparatind Constantin fiul sau impreuna cu maica sa Irina si Patriarhul Pavel cel numit milostiv lasand scaunul de a sa voie s-a ridicat Sfantul Tarasie in locul lui la Patriarhie .
Sfantul Tarasie adunand Sinodul al saptelea a toata lumea a anatemizat eresul iconoclast  atunci fericitul Teofilact impreuna cu Sfantul Mihail al Sinadelor lasand lumea a primit viata monahiceasca si a fost trimis de prea sfintitul Tarasie la o manastire care era zidita la gura marii Euxinului .(Marea Neagra )
Acolo nevoindu-se mult in ostenelile monahicesti a sporit in faptele bune si a castigat indrazneala catre Dumnezeu in rugaciunile sale .
Caci oarecand la o vreme de seceris intamplandu-se zaduf mare si din lipsa apei slabind de sete s-a rugat lui Dumnezeu si fiind acolo un vas de arama l-a facut de a izvorat apa destula spre trebuinta pentru ca Domnul face voia celor ce se tem de El si asculta rugaciunile lor .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...