sâmbătă, 14 martie 2020

Sfantul Benedict de Nursia -un sfant important al lumii

Sfantul Benedict de Nursia era cu viata foarte evlavios si dreptcredincios si impodobit cu darul lui Dumnezeu .
Din copilarie stralucea prin nevinovatia inimii si se impodobea cu infranarea trupului neplecand sufletul la nici o voie trupeasca caci inca tanar fiind a urat pornirea si infierbantarea trupului dezmierdarile si poftele lumii si socotea ca pe un copac uscat lumea aceasta cu floarea ei .
Acest sfant a rasarit ca luceafarul de dimineata din Nursia cetatea romanilor .
Apoi a fost dat la scoala sa invete carte dar el vazand ca multi mergeau mai mult in poftele lor ca un intelept s-a retras si n-a mai mers la scoala ca sa nu cada si el intr-o prapastie ca aceea pierzatoare de suflet .
Deci parasind scoala si lasand casa parinteasca si averile cele multe mostenite caci parintii lui murise lui Dumnezeu singur dorind sa-i placa a iubit chipul sfintei si monahicestii vieti si s-a facut monah -faptele cele dupa Dumnezeu ale acestui parinte nu au fost vazute dar au fost auzite de la patru ucenici ai lui .
De la Constantin om preacucernic care a fost urmator al lui de la Valentin care a chivernisit multi ani Sfintitul locas din Lateran de la Simplichie care a pastorit al treilea dupa Sinodie si de la Onorat care locuieste astazi in chilia lui cea in care sedea mai inainte cuviosul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...